amigurumi, amigurumi cat, amigurumi free animals, amigurumi free crochet, amigurumi free crochet patterns, amigurumi free pattern, Amigurumi Free Patterns, christmas gift ideas, christmas gifts ideas, christmas list ideas for 13 year old, christmas present, christmas presents for 11 year old, gift ideas for christmas, gifts for 13 year olds, presents for christmas, things to get for christmas for 13, toys for 12 year olds, Uncategorized

Amigurumi Fluffy Cat Free Crochet Pattern

Hello dear Amigurumi Knitting Lovers
Today we share a free amigurumi crochet pattern for you. As you know, we share new amigurumi free patterns every day. master crochets, amigurumi gazelles, amigurumi bears, amigurumi pola, amigurumi pandas, amigurumi penguins, amigurumi giraffes, amigurumi lama, amigurumi pigs, amigurumi rabbit, amigurumi clowns, amigurumi dolls, amigurumi unicorn, amigurumi elephants, amigurumi unicorn , amigurumi hippos, amigurumi monkeys, amigurumi cats, amigurumi dogs and more…

Today, the new daily crochet pattern Amigurumi, Fluffy Cat Free Crochet Pattern , I want to give you some information about this pattern;

Haaksteken

In dit hoofdstuk zal ik uitleg geven over de haaksteken die ik gebruikt heb. Het maakt niet uit of je nu in de rondte werkt of in rijen, de techniek blijft hetzelfde. Omdat amigurumi hoofdzakelijk in spiraal gehaakt wordt zal ik de haaksteken ook op deze manier uitleggen.

OPZETLUS

Veel haakwerkjes beginnen met een opzetlus. De opzetlus is de eerste lus die je op de haaknaald nodig hebt om een ketting van lossen te maken. Maak een lus door de lange draad over de korte heen te slaan. Steek de haaknaald door de lus en haal de lange draad door de lus. Trek de lus aan door aan de lange draad te trekken.

LOSSE (L)

Haal de draad vanaf achter over de naald naar voren toe. Op deze manier komt de draad automatisch achter het haakje van de naald terecht. Trek de draad door de opzetlus. Dit is je eerste losse. Herhaal deze handeling totdat je het juiste aantal lossen hebt gehaakt. Dit noemen we een ketting van lossen.

MAGISCHE RING

Bijna alle onderdelen van de katjes worden in de rondte gehaakt. Dit betekent dat je met een rondje begint en vanuit daar verder gaat in spiraal. De magische ring is een fijne manier om te beginnen met het haken van een rondje, omdat er dan geen zichtbaar gaatje in het begin overblijft. Begin zoals bij de opzetlus met een lus en haal de draad door de lus, maar trek de draad nu niet aan. In plaats daarvan houd je het lusje tussen duim en wijsvinger vast en haak je een losse. Trek de lus zachtjes aan. Nu kun je vasten gaan maken in de ring.

Steek de naald door de ring en haal de lange draad op. Nu heb je 2 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek hem door de 2 lussen. Dit is je eerste vaste. Haak het aantal vasten die je nodig hebt en trek zachtjes aan de korte draad, zodat het rondje zich sluit.

Mocht je deze techniek nog wat moeilijk vinden, dan kun je ook op een andere manier een ring maken. Haak dan 2 lossen en haak het aantal benodigde vasten in de eerste losse

VASTE (V)

Omdat we in spiraal werken is het belangrijk om nu al je eerste steek te gaan markeren. Het begin en einde van een toer is namelijk lastig terug te vinden zonder markering. Ik gebruik altijd een draadje in een contrasterende kleur die ik mee haak en af en toe door het haakwerk trek. Uiteraard kun je ook een stekenmarkeerder of paperclip gebruiken. Zorg dan dat je steeds de markeerder verplaatst bij elke nieuwe toer.

Steek de naald door de 1e steek en haal de draad op. Je hebt nu 2 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek hem door de 2 lussen. Je hebt nu de eerste vaste gehaakt.

VASTEN MEERDEREN (2 V IN VOLG V)

We nemen deze toer als voorbeeld: 2 v in elke 4e v. Je haakt dan in elke 4e steek van de voorgaande toer, 2 vasten. Dus: 3 vasten, 2 vasten in 1 steek en dit herhalen tot het einde van de toer.

VASTEN ONZICHTBAAR MINDEREN (2 V SAM)

We nemen deze toer als voorbeeld: haak elke 4e en 5e v samen. Je haakt dan 3 vasten, de volgende 2 vasten worden als volgt samen gehaakt tot 1 vaste: Steek de naald door alleen het voorste lusje van de volgende steek en daarna ook gelijk door het voorste lustje van de steek erna (de 4e en 5e vaste). Je hebt nu 3 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek de draad door de 2 voorste lussen. Sla weer de draad om de naald en trek de draad door de 2 lussen op de naald.

HALVE VASTE (HV)

De halve vaste wordt vaak gebruikt om een toer te sluiten of om af te hechten. Steek de naald door de eerstvolgende steek en haal de draad op. Je hebt nu 2 lussen op de naald. Sla de draad nu niet om, maar trek het eerste lusje door het 2e lusje. Je hebt nu een halve vaste gehaakt.

HALF STOKJE (HST)

Sia eerst de draad om de naald. Steek daarna de naald door de eerstvolgende steek en haal de draad op. Je hebt nu 3 lussen op de naald. Sla de draad om de naald en trek de draad door alle 3 de lussen.

STOKJE (ST)

Sla eerst de draad om de naald. Steek daarna de naald door de eerst volgende steek en haal de draad op. Je hebt nu 3 lussen op de naald. Sla de draad om en trek hem nu door de eerste 2 lussen. Sla weer de draad om de naald en trek hem door de 2 lussen.

AFHECHTEN EN SLUITEN

Om de draad af te hechten, knip je deze op ongeveer 20 cm van het werk af. Haal de draad door de laatste lus en trek hem aan. Als in de omschrijving staat dat je het haakwerk moet sluiten, ga je als volgt te werk. Steek de overgebleven draad door een stopnaald en rijg hem door alleen de voorste lussen van de overgebleven vasten en trek hem aan. Zet de draad daarna vast.

VAN KLEUR WISSELEN

Als je van kleur moet wisselen doe je dit bij de laaste steek van een toer. Je haakt de laatste steek tot het punt waarop je 2 lussen op de naald hebt. Pak nu de nieuwe kleur en trek hem door de lus. Je kunt nu bij de volgende toer met de nieuwe kleur beginnen.

WANGEN (2X)

Maak een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Knip de draad lang genoeg af om de wangen op de snuit te naaien.

Snorharen

Knip van naaigaren 4 draadjes van ongeveer 15 cm en zorg dat er aan 1 uiteinde een knoopje is. Trek de draadjes met een naald door het rondje heen. Hierna. kun je ze op de snuit naaien. Plaats de wangen dicht tegen de neus aan. Als de wangen zijn vastgenaaid kun je de snorharen nog wat korter knippen. Naai vervolgens met borduurgaren een streepje tussen de wangen.

OREN (2x)

Maak een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke 2e v (9 v)

Toer 3 3x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (12 v) Toor 4 2 v in elke 4e v (15 v)

Toer 5 3x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (18 v) Toer 6 2 v in elke 6e v (21 v)

Toer 7 3x (3 v, 2 v in volg v, 3 v) (24 v) Toer 8 2 v in elke 8e v (27 v)

Toer 9 3x (4 v, 2 v in volg v, 4 v) (30 v)

Haak het oortje op de volgende manier dicht:

9 hv, 2 hst, 2 st, 2 st in volg v

Hecht af en knip de draad lang genoeg af om de oren op het hoofd te kunnen naaien.

BINNENKANT OOR (2x)

Maak een (magische) ring.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 3 v in eerste v, 1 v, 3 v in volg v, 1 v.

3 v in volg v, 1 v (12 v)

Toer 3 1 v, 3 v in volg v, 3 v, 3 v in volg v, 3 v,

3 v in volg v, 2 v (18 v)

Knip de draad lang genoeg af om het driehoekje in het oor te naaien.

Zorg hierbij dat je een linker- en rechteroor krijgt door het roze driehoekje aan de goede kant van het oor te naaien. De stokjes (van het dichthaken) zijn de onder- kant. Plaats de oren iets ‘rond’ op het hoofd, tussen toer 20 en 25 met 7 v tussenruimte en speld ze met meerdere kopspelden vast.

Tip: Als je twijfelt of de oren recht op het hoofd staan kun je het hoofdje voor een spiegel houden en in spiegelbeeld naar het hoofdje kijken.

Naai vervolgens het oor vast door de stokjes tot het roze stukje met steken door het hoofd vast te maken (foto 1). De halve vasten naai je alleen aan de buitenkant vast (foto 2).

VOETZOLEN (2x)

Achterpoten

Maak een magische ring en haak in de ring:

21, 3 st, 11, 1 hv, 11, 2 hst, 11, 1 hv, 21, 3 st, 11, 1 hv Trek de lus strak aan. Knip de draad lang genoeg af om de voetzolen op de poten te naaien en de tenen te borduren.

Voorpoten

Maak een magische ring en haak in de ring:

3x (11, 2 hst, 11, 1 hv)

Trek de lus strak aan. Knip de draad lang genoeg af om de voetzolen op de poten te naaien en de tenen te borduren.

HAAR MAKEN

Kraag

Maak met Durable Soqs een ketting van 31 lossen. Begin in de 2e losse vanaf de haaknaald en haak 30 v. Knip de draad lang genoeg af om de kraag aan het hoofd te naaien.

Maak met hetzelfde garen strengen van ca. 14 cm lang. Knoop de draadjes 1 voor 1 aan de streng. Maak 2 lagen zodat de kraag lekker vol wordt. Knoop aan beide uiteinden eerst 5 strengen bruin. Kam met een poezenkam het garen net zolang tot het mooi gaat pluizen.

Staart

Maak met Durable Soqs strengen van ca. 14 cm lang.

Knoop de draadjes 1 voor 1 aan de staart en zorg dat er steeds een aantal steken tussen de draadjes zitten. Knoop een rij met draadjes om de 4 tot 5 toeren.

Kam met een poezenkam het garen net zolang tot het mooi gaat pluizen.

MATERIALEN

Scheepjes Catona

Taupe (Moon Rock 254) 20 gram Bruin (Black Coffee 162) 15 gram Blauw (Sky Blue 510)

Durable Coral

Beige (Sand 2208) 60 gram Wit (Ivory 326) 50 gram Roze (Rose Blush 223) 15 gram

Durable Soqs

Bruin (Chestnut 406) 10 gram Taupe (Sesam 422) 5 gram Wit (Ivory 326) 10 gram

MATERIALEN SPEELMUISJES

Scheepjes Catona Roze (Soft Rose 409) 10 gram Blauw (Sky Blue 510) 10 gram

Poes Pluis is 18 cm hoog

WAT HEB JE NOG MEER NODIG

haaknaald 2,5 mm vulling

zwart en bruin borduurgaren wit naaigaren

ovale veiligheidsogen 10 mm roze kattenneusje 15 mm

Haak de wangen in wit (zie pag. 29)

Haak de oren in bruin en roze (zie pag. 30)

Haak de voetzolen in roze (zie pag. 31)

Maak de kraag in wit en taupe volgens de omschrijving “Kraag maken” (zie pag. 32 en 33)

Zet Pluis in elkaar volgens de omschrijving “Likkend aan poot” (zie pag. 38)

Haak de speelmuisjes in roze en blauw (zie pag. 149)

Maak met wit een (magische) ring. 6 v in de ring

2 v in elke v (12 v)

2 v in elke 2e v (18 v)

6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v) 24 v (2 toeren)

2 v in elke 4e v (30 v)

30 v

6 v, 6x (2 v, 2 v in volg v), 6 v (36 v)

8 wit, 5 taupe, 8 wit, 5 taupe, 10 wit

6 v, 6x (2 v in volg v, 3 v), 6 v (42 v)

8 wit, 6 taupe, 1 bruin, 2 taupe, 7 wit, 1 taupe, 1 bruin, 7 taupe, 9 wit

6 v, 6x (4 v, 2 v in volg v), 6 v (48 v)

7 wit, 10 taupe, 1 bruin, 2 taupe, 6 wit, 2 taupe, 1 bruin, 10 taupe, 9 wit

6 v, 6x (2 v in volg v, 5 v), 6 v (54 v)

8 wit, 12 taupe, 1 bruin, 3 taupe, 5 wit, 2 taupe, 1 bruin, 13 taupe, 9 wit

6 v, 6x (6 v, 2 v in volg v), 6 v (60 v)

8 wit, 15 taupe, 1 bruin, 2 taupe, 1 bruin, 2 taupe, 1 wit, 1 taupe, 1 bruin, 2 taupe, 1 bruin, 15 taupe, 10 wit 6 v, 6x (2 v in volg v, 7 v), 6 v (66 v)

9 wit, 9 taupe, 7 beige, 2 taupe, 1 bruin, 1 taupe, 1 bruin, 3 taupe, 1 bruin, 2 taupe, 1 bruin, 1 taupe, 1 bruin, 2 taupe, 7 beige, 8 taupe, 10 wit

66 v

9 wit, 8 taupe, 9 beige, 2 taupe, 2 bruin, 3 taupe, 1 bruin, 3 taupe, 2 bruin, 2 taupe, 8 beige, 7 taupe 10 wit

Thor 666 v

10 wit, 6 taupe, 11 beige, 2 taupe, 1 bruin, 3 taupe, 1 bruin, 3 taupe, 1 bruin, 2 taupe, 10 beige 5 taupe,

11 wit

TopW66 v

10 wit, 6 taupe, 12 beige, 1 taupe, 1 bruin, 3 taupe, 1 bruin, 3 taupe, 1 bruin, 1 taupe, 12 beige, 4 taupe, 11 wit

66 v

12 wit, 3 taupe, 14 beige, 9 taupe, 13 beige, 3 taupe, 12 wit

66 v

13 wit, 1 taupe, 16 beige, 7 taupe, 15 beige, 1 taupe,

13 wit

66 v

15 wit, 36 beige, 15 wit

66 v

16 wit, 34 beige, 16 wit

Vanaf hier ga je verder met wit.

66 v (2 toeren)

Plaats de ogen tussen toer 11 en 12 met ca. 14 v tussen- ruimte (geteld vanaf toer 11). Plaats de neus tussen toer 2 en 3.

haak elke 10e en 11e v samen (60 v)

60 v

6x (4 v, 2 v sam, 4 v) (54 v)

54 v

haak elke 8e en 9e v samen (48 v)

6x (3 v, 2 v sam, 3 v) (42 v)

haak elke 6e en 7e v samen (36 v) 6x (2 v, 2 v sam, 2 v) (30 v)

haak elke 4e en 5e v samen (24 v) Vul het hoofd op.

16x (1 v, 2 v sam, 1 v) (18 v)

haak elke 2e en 3e v samen (12 v) haak elke 1e en 2e v samen (6 v)

Hecht af en sluit het hoofd.

LIJF

Maak met beige een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v) Toer 5 2 v in elke 4e v (30 v)

Toer 6 6x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (36 v) Toer 7 2 v in elke 6e v (42 v)

Toer 8 6x (3 v, 2 v in volg v, 3 v) (48 v)

Toer 9 2 v in elke 8e v (54 v)

Toer 10-21 54 v (12 toeren)

Toer 22 haak elke 8e en 9e v samen (48 v)

Toer 23-25 48 v (3 toeren)

Toer 26 6x (3 v, 2 v sam, 3 v) (42 v)

Toer 27 42 v

19 beige, 4 wit, 19 beige

Toer 28 42 v

18 beige, 6 wit, 18 beige

Toer 29 42 v

17 beige, 8 wit, 1 beige

Toer 30 haak elke 6e en 7e v samen (36 v)

14 beige, 9 wit, 13 beige

Toer 31 36 v

13 beige, 11 wit, 12 beige

Toer 32 36 v

12 beige, 13 wit, 11 beige Toer 33 36 v

11 beige, 15 wit, 10 beige

Toer 34 6x (2 v, 2 v sam, 2 v) (30 v)

8 beige, 15 wit, 7 beige

Vanaf hier ga je verder met wit.

Toer 35-36 30 v (2 toeren)

Toer 37 24 v, 6 st

Toer 38 8 st, 1 v, sla de resterende 21 v over. Deze hoef je niet te haken. Vul het lijf op en knip de draad lang genoeg af om het hoofd op het lijf te kunnen naaien.

ARMEN (2x)

Maak met wit een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 2 v in elke 6e v (21 v)

Toer 5-6 21 v (2 toeren)

Toer 7 haak elke 6e en 7e v samen (18 v)

Wissel van kleur en ga verder met taupe.

Toer 8-11 18 v (4 toeren)

Toer 12 2 v sam, 16 v (17 v)

Toer 13-14 17 v (2 toeren)

Wissel van kleur en ga verder met beige.

Toer 15 2 v sam, 15 v (16 v)

Vul het armpje op.

Toer 16-17 16 v (2 toeren)

Toer 18 2 v sam, 14 v (15 v) Toer 19-20 15 v (2 toeren) Toer 21 2 v sam, 13 v (14 v)

Toer 22-29 14 v (8 toeren)

Vul het armpje verder op en maak hem met 6 v dicht. Knip de draad lang genoeg af om de armen aan het lijf te kunnen naaien.

LINKERBEEN

Maak met beige een (magische) ring.

Toer 16 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v)

Toer 5 2 v in elke 4e v (30 v)

Toer 6 6x (2 v, 2 v in volg v, 2 v) (36 v)

Toer 7-10 36 v (4 toeren)

Toer 11 3x (5 v, 2 v sam, 5 v) (33 v)

Toer 12-13 33 v (2 toeren)

Toer 14 haak elke 10e en 11e v samen (30 v)

Toer 15 30 v

Toer 16 3x (4 v, 2 v sam, 4 v) (27 v)

Toer 17 27 v

Toer 18 haak elke 8e en 9e v samen (24 v)

Toer 19 24 v

Wissel van kleur en ga verder met taupe. Toer 20 3x (3 v, 2 v sam, 3 v) (21 v)

Toer 21 21 V

Toer 22 haak elke 6e en 7e v samen (18 v)

Toer 23 9 st, 1 v, sla de resterende 8 v over. Deze hoef je niet te haken.

RECHTERBEEN

Haak t/m toer 22 volgens de omschrijving van het linkerbeen.

Toer 23 8 v, 9 st, 1 v

Vul de benen licht op en knip de draad lang genoeg af

om de voeten aan de benen te kunnen naaien.

VOETEN (2x)

Maak met wit een (magische) ring. Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v)

Toer 3 2 v in elke 2e v (18 v)

Toer 4 6x (1 v, 2 v in volg v, 1 v) (24 v) Toer 5-10 24 v (6 toeren)

Toer 11 haak elke 7e en 8e v samen (21 v) Toer 12-18 21 v (7 toeren)

Toer 19 haak elke 6e en 7e v samen (18 v)

Vul het voetje op.

Toer 20 haak elke 2e en 3e v

samen (12 v)

Toer 21 haak elke 1e en

2e v samen (6 v)

Hecht af en

sluit de voet.

STAART

Maak met bruin een (magische) ring. Vul de staart tijdens het haken regelmatig op.

Toer 1 6 v in de ring

Toer 2 2 v in elke v (12 v) Toer 3 2 v in elke 4e v (15 v)

Toer 4 2 v in elke 5e v (18 v) Toer 5-20 18 v (16 toeren) Toer 21 2 v sam, 16 v (17 v) Toer 22-26 17 v (5 toeren) Toer 27 2 v sam, 15 v (16 v) Toer 28-32 16v (5 toeren)

Toer 33 2 v sam, 14 v (15 v) Toer 34-40 15 v (7 toeren)

Vul de staart op en haak hem met 7 v dicht. Knip de draad lang genoeg af om hem aan het lijf te kunnen naaien.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir